73% van de Argentijnen zeggen Cryptocurrency Best for Saving in Economic Crisis: Onderzoek

Een onderzoek onder de Argentijnse burgers toont aan dat 73% gelooft dat cryptografie de meest effectieve spaarmethode is in de huidige economische crisis, bijvoorbeeld om zich in te dekken tegen hoge inflatie.

Strong Crypto Sentiment in Argentinië

De wereldwijde peer-to-peer (P2P) bitcoin marktplaats Paxful heeft vrijdag de resultaten van een cryptocurrency onderzoek in Argentinië vrijgegeven. “Het sentiment van Argentinië over cryptocurrency blijft sterk met burgers die zich wenden tot digitale activa als een manier om zich in te dekken tegen inflatie,” beschreef Paxful. “Argentijnen zijn bereid om zich te wagen aan nieuwe vormen van investeringen vanwege de noodzaak om de waarde van hun financiële besparingen te beschermen. Dit is het gevolg van de economische crisis die in het land heerst. De resultaten van het onderzoek citerend, zegt het bedrijf:

Het bleek dat 73,4% van de deelnemers van mening was dat in het huidige economische scenario cryptocrèmes de meest effectieve manier zijn om hun fondsen te sparen en te beschermen.

Het onderzoek is in juni uitgevoerd door Cripto 247 in opdracht van Paxful. In totaal namen 1.113 Argentijnse burgers tussen 18 en 55 jaar deel, waarvan 85,6% mannen, vertelde Paxful news.Bitcoin.com.

Van alle respondenten zei 69,5% minstens één keer te hebben geïnvesteerd in cryptocurrency, met als belangrijkste reden de mogelijkheid om “een economische bescherming te bieden tegen de depreciatie van de lokale munt als gevolg van de inflatie (42,7%)”. Bovendien is 67,8% van de ondervraagden van mening dat “cryptocurrency-investeringen uiterst veilig zijn” in vergelijking met hun lokale valuta.

Bovendien werden de respondenten specifiek ondervraagd over bitcoin. Van degenen die geïnvesteerd hadden in n, zei 53,9% dat het wereldwijde potentieel van cryptocurrency de reden was. Ondertussen, zei 50.6% decentralisatie de belangrijkste factor was en 49.1% zei zij wegens bitcoin “algemene capaciteit investeerden om veiligheid binnen een anders tumultueus banksysteem te verstrekken”. Terwijl de BTC handelsvolume in de Argentijnse peso (ARS) op Paxful nog klein is, is Magdiela Rivas, Paxful’s Latin America Manager, gedetailleerd:

In de loop van dit jaar hebben we een grote toename vastgesteld van de activiteiten van Argentijnse gebruikers op ons platform, vooral sinds het begin van de pandemie, met een stijging van 37,5% in het volume ten opzichte van de voorgaande periodes.

Volgens Coin.dance, werden slechts 2 BTC verhandeld in de Argentijnse peso op Paxful in de week die eindigt in augustus. 22, terwijl 48 BTC werden verhandeld op Localbitcoins, een concurrerende P2P bitcoin marktplaats. Argentijnse crypto handelaren hebben ook toegang tot andere populaire handelsplatformen die ARS ondersteunen, zoals Binance, Okex en Bitso.

Het Paxful Argentinië onderzoek toont aan dat “er nog steeds een leercurve is voor het gebruik van cryptocurrency in het land”, voegde het bedrijf eraan toe. Van de 30,5% van de respondenten die zeiden dat ze niet hadden geïnvesteerd in cryptocurrency, zei 24,2% dat het te wijten was aan “een gebrek aan begrip van de werking en de toepasselijkheid ervan”. Bovendien zei 12,8% dat ze niet over de middelen beschikten om te investeren, terwijl 7,7% de angst voor de “onbekende nieuwe munt” aanhaalde als de belangrijkste reden.

73% van de Argentijnen zeggen Cryptocurrency Best for Saving in Economic Crisis: Onderzoek
Scroll to top