Bijbelcitaat gevonden in Bitcoin-bloknummer 666.666

Een Bijbelse boodschap werd opgegraven in bloknummer 666.666 van de Bitcoin-blokketen: “Laat je niet overwinnen door het kwaad…”

Een verborgen Bijbelse boodschap is ingebed in een transactie in bloknummer 666.666 van de Bitcoin (BTC) blokketen gevonden.

Het bericht is een citaat uit het zesde boek in het Nieuwe Testament, de Brief aan de Romeinen. Als eerste gespot door @emzy@bitcoinhackers.org, staat er:

“Laat je niet overwinnen door het kwaad, maar overwin het kwaad met het goede – Romeinen 12:21.”

Bijbelse verwijzing in Bitcoin-blok 666.666. Bron: Bitcoinhackers.org

Bij de betreffende transactie werd een gelijk bedrag aan Bitcoin – 432.100 satoshis ($160) – naar twee verschillende adressen gestuurd. De eerste paar karakters van die adressen bevatten de woorden “God” en “Bijbel”.

Adressen uitgangen.

Wie de transacties verstuurde, betaalde meer dan $50 aan kosten, wat overeenkomt met vijf keer meer dan de gemiddelde transactiekosten van Bitcoin op de dag zelf, volgens Bitinfocharts.com. Dit impliceert dat het doel van de verzender was om hun transacties, en bericht, op te nemen in blok 666.666 specifiek.

Dit is niet de eerste keer dat een verborgen bericht in de Bitcoin-blokketen wordt gevonden. Het meest bekende voorbeeld is het bericht dat gevonden is in het eerste blok dat ooit ontgonnen is, bekend als het “genesis-blok”.

“The Times 03/Jan/2009 Kanselier op de rand van de tweede reddingsoperatie voor banken.

Een follow-up werd opgevoerd in de eerste fase van de gelddrukkerij van de Amerikaanse Federal Reserve in 2020 als reactie op de COVID-19-crisis. Bloknummer 630.000 onthulde het volgende bericht:

“NYTimes 09/Apr/2020 Met $2.3T Injectie overtreft Fed’s Plan Far 2008 Rescue.

Het implanteren van berichten in de blokketen is de laatste jaren een veelvoorkomend verschijnsel geworden. Eerdere berichten zijn gekomen in de vorm van huwelijksaanzoeken, poëzie, loftuitingen en algemene godslastering.

Bank van Frankrijk regelt $2.4M fonds in centrale bank digitale valuta piloot

De Bank van Frankrijk verwerkte in december voor 2,4 miljoen dollar aan fondseenheden met behulp van een CBDC als onderdeel van lopende experimenten in blokketen- en stablecoin-technologie.

De Bank van Frankrijk heeft in december met succes een experiment met een digitale munt van de centrale bank – of CBDC – uitgevoerd, waarbij de technologie voor het eerst werd gebruikt om de aandelen van het monetaire fonds te vereffenen op een privé-platform met een blokketen.

Zoals aangekondigd door Le Banque de France op 19 januari, begon de pilot op 17 december en zag 2 miljoen euro (2,4 miljoen dollar) aan gesimuleerde aandelen gekocht en verkocht worden door investeerders met behulp van een CBDC.

De pilot vond plaats met gedistribueerde grootboektechnologie geleverd door SETL – een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde gereguleerde aanbieder van blokketendiensten, die ook de CBDC stablecoin leverde. Het IZNEZ registratieplatform van SETL werd gebruikt om de bewegingen van de fondsdeelbewijzen bij te houden.

CBDC’s zijn centraal uitgegeven stabiele munten die door de banken van een bepaald land zijn gecreëerd en waarop toezicht wordt gehouden. In tegenstelling tot cryptocurrency stablecoins zoals Dai (DAI), doen CBDC’s geen poging tot decentralisatie en worden ze in plaats daarvan gecreëerd met top-down toezicht in het achterhoofd.

De druk op nationale overheden en bankinstellingen om de verspreiding van cryptocurrency stablecoins voor te blijven, werd vorige week volop in beeld gebracht. Op 15 Januari, vertelde de Voorzitter van de Federale Reserve van de Verenigde Staten, Jerome Powell, interviewers op Yahoo Financià “n dat de verwezenlijking van CBDCs een ,,hoge prioriteit” was, en noodzakelijk om de verspreiding te bestrijden van wat hij ,,slecht privé sectorgeld” noemde.

Op 11 januari, de Agricultural Bank of China vrijgegeven de eerste geldautomaten op de straten van de Shenzen regio voor de overdracht van digitale yuan – China’s eigen CBDC, die experts voorspellen kan de eerste van de nationale digitale valuta te komen tot bloei.

In de aankondiging van dinsdag zei de Bank van Frankrijk dat de oprichting van een CBDC een belangrijke stap was in het kunnen uitvoeren van onmiddellijke transacties, terwijl het volledig bijhouden van wat waar gaat. In de aankondiging stond:

“Vanuit technologisch oogpunt vereiste het experiment de ontwikkeling en de inzet van slimme contracten, zodat de Banque de France de circulatie van CBDC-penningen kan uitgeven en controleren en dat de overdracht ervan gelijktijdig plaatsvindt met de levering van de penningen van de fondsaandelen in de portefeuille van de investeerders”.

Bij de Banque de France zijn blijkbaar verschillende andere testprogramma’s voor de blokketen aan de gang, waarvan sommige naar verwachting tot medio 2021 zullen lopen.

Bijbelcitaat gevonden in Bitcoin-bloknummer 666.666
Scroll to top